Παρασκευή, Μαρτίου 31, 2006

Ενας φοβερος διαλογος

Τελικα το να παρακολουθεις γυναικες να διαφωνουν ειναι ισως οτι καλυτερο μπορει να σου συμβει , τρομερο ξεκατινιασμα , ατακες που κοβουν σαν ξυραφι , φονικο βλεμμα και το καλυτερο δεν παιρνουν αιχμαλωτους , δεν σταματανε μεχρι μια απο τις δυο να σκυψει το κεφαλι ηττημενη και ντροπιασμενη .
Τα παρακατω γεγονοτα ειναι πραγματικα , μονο τα ονοματα αλλαξαν , εγω απλα παρακολουθουσα και μπορω να πω με δυσκολια συγκρατουσα τον εαυτο μου να μην γελασει , γιατι θα χαλαγε την ολη πολεμικη ατμοσφαιρα .
Τα προσωπα :
Η Μαρια , παντρεμενη με τον αδερφο της Λενας ( δεν μας νοιαζει το ονομα του συζυγου , αν και αυτος ηταν η αφορμη της συρραξης )
Η Λενα , θεωρει οτι ο αδερφος της εκανε το λαθος και παντρευτηκε την Μαρια ( αγαπημενες κουνιαδες )
Εγω , φιλος του ζευγαριου , κολλαω παντου γιατι ψαχνω την ευκαιρια να γελασω με διαφορες καταστασεις που οι αλλοι θεωρουν σοβαρες .
Τα γεγονοτα :
Συναντηση του ζευγαριου , με την κουνιαδα ( Λενα ) για καφε και τυχαια περναω εγω , φυσικα με καλουν να κατσω , ανταποκρινομαι αν και ειναι εργασιμες ωρες ( για μενα ) .
Οι δυο κουνιαδες ( Μαρια - Λενα ) μετα απο λιγο μονοπωλουν την κουβεντα και πετανε μπηχτες που δηθεν αφορουν τριτα ατομα ( σατανικο αυτο ) , κουβεντες οπως
-Λενα - Ειναι μερικες που δεν κανουν τιποτα αλλο απο το να στολιζονται και να κανουν βολτες , αλιμονο στον αντρα που τις πηρε .
Ε τωρα αυτο δεν ειναι λιγο χοντρο ? ειχα αρχισει να νοιωθω τυχερος για την επιλογη μου να κατσω μαζι τους , ο φουκαρας αδερφος- συζυγος αρχισε να ζαρωνει επικυνδινα στην καρεκλα του , τι να πει , ελα ομως που η απαντηση ηρθε αμμεσα απο την θιγμενη Μαρια .
-Μαρια απαντα - Τι να κανουμε αγαπη μου ( αυτο με σκοτωσε ) μερικες θελουν να ειναι ομορφες για τον αντρα τους , αλλες οτι και να κανουν , στολιστουν δεν στολιστουν στο ραφι θα μεινουν .
Ωχ αυτο κι αν ηταν , τη χτυπησε στο αδυνατο σημειο , η Λενα ειναι ανυπαντρη . Δεν καταθετει τα οπλα ομως .
-Λενα - Μερικες προτιμουν να μην γινουν τσουλες για να τυλιξουν ενα χαϊβανι , που τις παντρευεται και μετα το παιζουν κυριες .
Το πραγμα ειχε αρχισει να χοντραινει , αλλα επιπεδο ομως δεν μπορω να πω , οι βολες δεν ηταν ευθειες , χρησιμοποιουσαν την πλαγια οδο . Απο δω και περα ομως το πραγμα εγινε προσωπικο .
-Μαρια - Ακου να σου πω κοριτσακι ( ε ειναι 2-3 χρονια μεγαλυτερη , αλλα το πε υποτιμητικα ) , δεν ξερω πιο ειναι το προβλημα σου και δεν με νοιαζει , αλλα καλα θα κανεις να μαζεψεις την γλωσσα σου και να μην μπαινεις σε ξενα σπιτια , βρες κανενα αντρα να τυρρανας και ασε μας ησυχους .
Εδω της εδωσα δικιο , τι σε νοιαζει εσενα κυρα μου ? εσυ την παντρευτηκες ?
-Λενα - Αμα θες να μην ανακατευομαι , να συμμαζευτεις και λιγο σπιτι σου , παντρεμενη γυναικα , μην κοιτας που τον αδερφο μου τον εβαλες στο βρακι σου ( αυτο δεν το θεωρω καθολου ασχημο ) , να του φτιαξεις και κανενα φαϊ που τον εχουμε καθε μεσημερι σπιτι ( ζει με τους γονεις ακομα η Λενα ) για να φαει , γιατι η γυναικουλα του δεν προλαβαινει , πως να προλαβεις απο καφε σε καφε και μετα ψωνια , και δεν σου ζητησαμε να ξερεις να φτιαχνεις πιτα ( ειναι οτι πιο δυσκολο για μια νοικοκυρα , να ανοιξει φυλλο για πιτα , θεωρειται μεγαλο προσον για μια κοπελα να το κανει αυτο , ειναι ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ ) .
Εδω πλεον ειπα τελειωσε , ημουν ετομος να ανακυρηξω νικητρια την Λενα , τα χε χωσει χοντρα , τα ειπε εξω απο τα δοντια , ασε που τις εδινα και δικιο , μα ουτε ενα φαγητο , αφου καθεσαι ολη μερα , τηγανισε πατατες κανε κατι , ο αλλος δουλευει , ποσο λαθος ειχα κανει , η Μαρια απεδειξε οτι οι γυναικες δεν το βαζουν κατω ευκολα , η πληρωμενη απαντηση της .
-Μαρια ( θυμωμενα ) - Απο πιτες μπορει να μην ξερω , απο πιπες ομως .....
Σοκ , ολοι αφωνοι , συνηδειτοποιησα τι ειχα ακουσει και ξεσπασα σε γελια , απιστευτο , δεν μπορεσα να κρατηθω , γυρισαν και οι δυο και με κοιταζαν θυμωμενες , αλλα τι να κανω ανθρωπος ειμαι και γω , ποσο να κρατηθω , για το τι εγινε μετα δεν ξερω , ηταν αρκετη η δοση που πηρα για μια μερα , ειχα και δουλεια , το μονο που σκεφτομουν στο δρομο ηταν τον φουκαρα αδερφο - συζυγο και τι τραβαει , σηκωνει το σταυρο του μαρτυριου υπομονετικα , δεν μιλαει και ελπιζει καποια στιγμη , οχι να γινουν οι καλυτερες φιλες , απλα να μην τον βαζουν στη μση στους καυγαδες τους .

Πέμπτη, Μαρτίου 30, 2006

Τσαμπα μαγκες

Ετυχε να δω χτες ενα 5λεπτο ειδησεις , πριν φυγω για τη δουλεια το απογευμα , μαχη των αρχηγων στη βουλη , πεφτει βιντεακι πρωτα ο Καραμανλης να τα χωνει , μετα ο Παπανδρεου και αυτο συνεχιστηκε για λιγο , ποτε ο ενας ποτε ο αλλος , στο ενδιαμεσο χειροκροτηματα απο το κοινο του καθενος , αυτο που με πειραζει περισσοτερο ειναι το υφος του Καραμανλη , θελει να περνιεται για παιδι του λαου , μιλαει απλα , δεν λεει απολυτως τιποτα και εχει αυτο το αυταρεσκο που μου ανεβαζει το αιμα στο κεφαλι , σιγα ρε Λακη πηγες στο σουβλατσιδικο ειπες και την ατακα σου για νταβατζηδες και αυτο ηταν , τσου ρε , η μαλακια ειναι οτι πολλοι των πιστευουν κιολας αντε να βγαλεις ακρη . Απο την αλλη αυτος ο ερμος ο Παπανδρεου δεν μπορει να τα πει μια φορα καλα , μιλαει σαν να ειναι ξενος στην ιδια του την χωρα ( δεν πολυγουσταρω να τα χωνω λογω ΠΑΣΟΚ , τι να κανουμε αδυναμιες ειναι αυτες ) , ενα εχουν ομως κοινο και οι δυο τους πολυ αμφιβαλλω αν δεν υπηρχε ο θειος και ο πατερας ( Κωστακης ) του ενος και ο πατερας και παππους του αλλου ( Γιωργακης ) να θα ασχολουνταν κανεις μαζι τους , οχι να τους ψηφισει κιολας .
Σημειωση η μεγαλυτερη αδικια στα πολιτικα χρονικα εγινε στο προσωπο του Υπουργου Μεταφωρων (Λιαπης) , αυτος ο φουκαρας ειναι κι αυτος Καραμανλης , αλλα σταθηκε ατυχος βλεπεις η μητερα του ηταν αδερφη του συγχωρεμενου και οταν παντρευτηκε πηρε το ονομα του αντρα της και ετσι ο Μιχαλακης εγινε απο Καραμανλης Λιαπης , ενω ο τυχερουλης ξαδελφος του κρατησε το ονομα του μπαμπα με αποτελεσμα να κυβερνησει τη χωρα , τρελλη γκαντεμια ο Μιχαλακης .

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2006

Ποιος ειπε οτι η ζωη δεν ειναι ωραια .

Ο υδραργυρος ανεβηκε τις 2 τελευταιες μερες , λιακαδα , δεν σου κανει καρδια να μεινεις μεσα , χαρα θεου εξω , σαν να μην ειχαμε χειμωνα , αλλαξε και η διαθεση , βλεπεις παντου προσωπα χαμογελαστα , ετσι και μεις πλεον ( εγω και οι εντιμοτατοι φιλοι μου με αναλογες ανησυχιες ) το μεσημερακι αποφασισαμε να κλεινουμε πιο νωρις , αλλωστε ποιος θα μας πει κουβεντα ? μαζευομαστε στο μαγαζακι της Ποπης , στον πεζοδρομο , βγαζουμε τραπεζι εξω να ειμαστε μες στον κοσμο , και για οσο μας το επιτρεπει ο καιρος θα πινουμε τα καραφακια μας ( αργοτερα κατι πιο δροσιστικο ) , μετα απο λιγο λυνεται και η γλωσσα , φευγει το αγχος της δουλειας , τα σχολια δινουν και παιρνουν , γελαμε με ανοητα - κρυα ανεκδοτα , πιο πολυ μ αυτον που τα λεει , πειραζουμε τους περαστικους , χαιραταμε τους γνωστους , οποιος περασει φυσικα και τον προσκαλουμε , χιλιοι καλοι χωρανε , ενα μιγμα ανθρωπων , γνωστοι και φιλοι απο τα παλια , αλλα και καινουργιοι , πανω στην ωρα ( αντε και λιγο παραπανω ) με το που μας πιανει η ζαλαδα εχουμε φωναξει για το λογαριασμο , πλεον δεν κανονιζουμε , ξερουμε την ωρα και το μερος , απλα περναμε και βρισκομαστε ολοι μαζι , ουτε τηλεφωνα , ουτε να το κανονισουμε καποια στιγμη , και σπανια λειπει καποιος ( δεν ειμαστε και πολυ 3 το συνολο ) , αλλα ποτε δεν θα μεινει καποιος μονος στο τραπεζακι , αυτη η ωρα πανω κατω ειναι η δικη μου ξεκουραση , δεν με κουραζει , αντιθετα με γεμιζει ενεργεια και μου φτιαχνει το κεφι , οτι και να χει γινει στη διαρκεια του πρωινου , απλα πραγματα χρειαζεται ο ανθρωπος για να περασει καλα , και τα περισσοτερα ειναι τσαμπα σ αυτη τη ζωη
Υγεια , Φιλους και την Γυναικα που του ταιριαζει ( ή τον Αντρα διαβαζει και η Ειρηνη ) , αν τα χεις αυτα τα χεις ολα κι ας τους αλλους να κανουν καριερα .

Δευτέρα, Μαρτίου 27, 2006

Επαρχιακο μεγαλειο

Με αφορμη ενα ποστ του gelial προσπαθησα να θυμηθω σκηνες και ατακες που κανουν την επαρχια αθανατη

Σκηνη 1η
Στην σταση υπεαστικων λεωφορειων λιγο εξω απο το χωριο μια μανα ( κλασσικη ) εχει συνοδεψει την κορη της που θα φυγει πρωτη φορα φοιτητρια .
Σκηνη 2η
Το λεωφορειο φτανει , σταματα μπροστα στις δυο γυναικες , την μανα την παιρνει απο κατω , ξεσπαει σε κλαματα , αγγαλιαζει και φιλαει την κορη που χανει , ανοιγει η διπλη πορτα και ακουγεται η φωνη του οδηγου " μη φλιεστε ντιπ , ειμαστε τιγκα " , μεταφραση "μην φιλιεστε καθολου , το λεφορειο ειναι γεματο "

Σε επαρχικο σταθμο ΚΤΕΛ , ο εκφωνητης ανακοινωνει , το λεωφορειο για το Ταδε χωριο , φευγει σε 5 λεπτα , ειναι το νουμερο 8 , με προσωπο στο ποταμι . Εξω ομως ειναι δυο τα λεωφορεια με προσωπο στο ποταμι και φυσικα κανεις δεν κοιταζει το νουμερο , αλλα ολοι μπαινουν σ αυτο που εχει την πορτα του ανοιχτη , ο εκφωνητης τα βλεπει ολα απο το παραθυρο και φρικαρει , και με φωνη θυμωμενη λεει απο το μικροφωνο "οχι σ αυτο οοοοορνια , το λερωμενο ειναι " .

Αγωνας τοπικος , καποιος απο τους θεατες φτανει προς το τελος του και ρωταει το διπλανο του
- Ποσο ειμαστε ? ( το σκορ )
- 3-0
- Ποιοι τα βαλαν ?
- Το πρωτο ο Νικους
- Το δευτερο ο Τσιλας ( βασιλης )
- Το τριτο Μονιτς ( μονοι τους - αυτογκολ )
Και ο αλλος ο αθεοφοβος απαντα , τι εχουμε και ξενο στην ομαδα ?

Αυτα για την ωρα .

EuroVISSIon

Δεν μπορει ολοι μ αυτο ασχολουνται , μεχρι και η ζουγκλα του Μακη ( ενας ειναι ο Μακης ) ηταν αφιερωμενη χτες στο θεσμο , που θα συνταραξει το πανελληνιο το Μαϊ , δεν γινεται να το αφησω ασχολιαστο ,

λοιπον ολο το θεμα με αφηνει παγερα αδιαφορο .

Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2006

Συστημα αξιων και τριχες

Η δουλεια μου ειναι τετοια που συναναστρεφομαι με πολυ κοσμο , απ ολα εχει ο μπαξες , ψωνισμενους , μορφωμενους , αγραμματους , ανθρωπους του μοχθου , ανδρες - γυναικες , σχεδον ολες οι κατηγοριες , αυτο που μου κανει εντυπωση και το καταλαβα σιγα σιγα ειναι οτι υπαρχει ενα ιδιοτυπο συστημα αξιων που ειναι περιπου κοινο και αποδεκτο απ ολους .
- Ηλικια ( μικρος μεγαλος )
-Μορφωση ( του πανεπιστημιου ή οχι )
-Επαγγελμα ( δινει κοινωνικο στατους και υποθετει ο αλλος τα χρηματα που εχεις )
Ας εισαι βλακας , ζωο και μισο , δεν εχει σημασια , σε κρινουν πρωτα απ αυτα , εισαι μορφωμενος σε βλεπουν με αλλο ματι , η γνωμη σου μετραει περισσοτερο , εχεις ενα καλο επαγγελμα απο τα "καλα" τοτε εισαι αξιοπροσεκτος , μπορεις ανετα να σταθεις σε οποιαδηποτε παρεα , μπορει βρε αδερφε να σε συστησει ο αλλος σε κοσμο χωρις να ντραπει .
Βρεγμενη σανιδα που χρειαζονται μερικοι , και να φανταστει κανεις οτι εγω ειμαι ευνοημενος απ αυτο το συστημα αξιων , το οποιο θεωρω απο γελοιο εως ηλιθιο , κι ομως καποιος που δεν με ξερει με γνωριζει πρωτη φορα , με κατατασει σε κατηγορια αναλογα με τα παραπανω , ισως να κανω και γω το ιδιο ασυναισθητα , υποσυνειδητα , αλλα με τιποτα αυτα δεν ειναι τα κριτηρια μου για εναν ανθρωπο .

Τρίτη, Μαρτίου 21, 2006

ο ανθρωπος εχει γελιο

Τα βραδυα (μεταμεσονυκτια) ειναι η μονη ωρα που βλεπω τηλεοραση κι αυτο αν τυχει , οπως οι περισσοτεροι γνωριζουν , η Δευτερα το βραδυ ειναι η βραδυα των πανελ και των δημοσιογραφων , Πρετεντερης , Χατζηνικολαου , Σταη και καποιο τριτο-δευτερο φιλμ απο το ΣΤΑΡ , οποτε με βαρια καρδια ανοιξα την τηλεοραση ,και τα πηρα με τη σειρα .
Πρωτα Πρετεντερης , παλι γκαλοπ , αυτος δεν θα ησυχασει αμα δεν δει το ΠΑΣΟΚ να ειναι μπροστα απο την ΝΔ , εδω ο κοσμος καιγεται και το μου... χτενιζεται , αδιαφορος εως βαρετος .
Μετα Χατζηνικολαου , τι εκπληξη ειχε την Αννα EuroVISSIon , γελαγαν και τα αυτια του , δουλοπρεπης , γλοιωδης , την θεοποιουσε , λες και ειχε απεναντι του μια Μουσχουρη , κι αυτη με ενα υφακι ναι ειμαι μια θεα σας ευχαριστω , σας αξιζω , αποθεωστε με , σιγα μην σκισεις κανενα καλσον , σαλουφα ετων 50 , αντε απο κει που θα μας την βγαλουν και δροσερη , ομορφη , γεματη ενεργεια , κουτοχορτο αλλου .
Εκει ομως που εγινε η εκπληξη , ηταν η Σταη , ειχε καλεσμενο τον Τζιμακο Πανουση , τρομερη φιγουρα ο ανθρωπος , κωμικη φλεβα , καυστικος , μεσα σ ολα ειπε και καποιες αληθειες που σοκαραν την παρουσιαστρια , η οποια χαλαρη και ανετη γελασε με την καρδια της κι αυτη ( οπως και γω ) με το παραξενο χιουμορ του καλεσμενου της , Αυτο ηταν οαση για Δευτερα βραδυ , περασε η ωρα ευχαριστα και δεν ηταν λιγες οι φορες που αναρωτηθηκα γιατι δεν υπαρχουν κι αλλοι σαν αυτον ? εχει τα στραβα του , τα κολληματα του ( πανουσης κοντρα σε νταλαρα κτλ) αλλα ο ανθρωπος ειναι αυτο που δειχνει , να ναι καλα που εδωσε 2 ωρη παρασταση στην τηλεοραση και εσκασε και μας το χειλακι μας .
Κορυφαια στιγμη οταν ρωταει την Σταη , τι παιζει ο Χατζηνικολαου απεναντι με την Βισση ? εχουνε βαλει τραγουδι ? Ναι του απαντα αυτη και ο αθεοφοβος αρχιζει να τραγουδα , για να παρει καλυτερα νουμερα απο την Βισση οπως δηλωσε μετα !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σάββατο, Μαρτίου 18, 2006

γυναικα οδηγος?

Μαλλον ειμαι ρατσιστης σ αυτο το θεμα , δεν ξερω πως και γιατι παντα οτι στραβι μου τυχει οταν οδηγω γυναικα θα ειναι στο απεναντι αυτοκινητο . Καλα και γω δεν ειμαι οδηγος αγωνων , αλλα οταν οδηγεις απο τα 18 ( περιπου 12 χρονια ) εχεις κανει απειρα χιλιομετρα , εχεις γυρισεις ολη την ηπειρωτικη ελλαδα οδικως , ε μαλλον δικαιουσαι να λες οτι εισαι καλος οδηγος , και σημειωση δεν εχω χτυπησει ποτε με το αυτοκινητο , δοξα το θεο .
Ειναι τραγικο ομως να βλεπεις ανθρωπους ( εδω το κολλημα με τις γυναικες οδηγους ) να αδιαφορουν για τον αλλο στο δρομο , να ειναι απροσεχτοι και να βαζουν τους γυρω τους σε κινδυνο .
Δεν μπορει κυρα μου να πας αργα , να εισαι στη μεση του δρομου , και οταν παει να σε προσπερασει ο αλλος , να θυμασαι οτι πρεπει να πατησεις το γκαζι , ετσι σκοτωνεται κοσμος .
Τα σηματα στους δρομους της πολης εχουν συγκεκριμενο λογο που ειναι εκει , δεν ειναι διακοσμητικο , δεν μπορει να περνας διασταυρωση χωρις να κοιτας , καλα δεν το συζητω για τους δρομους χωρις σημανση , που πρεπει να ξερεις ποιος εχει προτεραιοτητα , εκει ο χαρος βγηκε παγανια .
Δεν μπορει να κλεινεις την κυκλοφορια σε κεντρικο δρομο , για μισο λεπτακι με τα αλαρμ , επειδη θες να κατεβεις ακριβως μπροστα στην πορτα του μαγαζιου , να σκας ενα χαμογελο και να νομιζεις οτι λυθηκε το προβλημα και να αγριευεις οταν σου λενε να κανεις πιο περα , να πας να παρκαρεις βρε αδερφε .
Και πολλα αλλα ακομη , τα κανουν και οι αντρες δεν λεω , ελα ομως που εμενα μου τυχαν σε μια μερα απο το πρωι και τα τρια , και οι τρεις οδηγοι ηταν γυναικες , εκεινη τη μερα ετσι μου ηρθε να παρω τα κλειδια απο το αυτοκινητο της γυναικας μου , να μην την αφησω να οδηγει , και το τελευταιο βριζουν πολυ χειροτερα απο τους αντρες , ο αντρας θα σε στραβοκοιταξει , θα κανει γκριματσα , θα σε μουτζωσει , αυτες οι αθεοφοβες θα στα χωσουν κανονικα και δεν μπορεις και να τις βρισεις κιολας .
Οσες οδηγειτε παρακληση προσεξτε λιγο , δεν ειστε μονες στο δρομο .

Τρίτη, Μαρτίου 14, 2006

Για γελια και για κλαματα.

Ετυχε χθες να παρακολουθησω μια κουβεντα για το ασφαλιστικο , συνενωση ταμειων , αυξηση οριων ηλικιας , αδικημενες οι γυναικες και κυριως οι μανες , σε μια χωρα που δεν παρεχει τιποτα στις εργαζομενες μητερες , ισα ισα τους δημιουργει προβληματα και απο βοηθεια μηδεν . Ακουγα τον υφυπουργο απασχολησης (Γιακουματος ) για ολα φταιει το ΠΑΣΟΚ , τον Πολυζογοπουλο της ΓΣΕΕ , για ολα φταιει η κυβερνηση , μια βουλευτη του ΚΚΕ φταινε και οι δυο , ο μονος που εκανε μια σοβαρη προταση ηταν ο Παπαγιαννακης του ΣΥΡΙΖΑ , αλλα μαλλον ουτοπικη . Η κουβεντα ειχε ενα ενδιαφερον τοσος κοσμος ανησυχει για την συνταξη του , ποτε θα την παρει , ποση θα ειναι ( βασικο ) , για την ασφαλιση στην υγεια κτλ . Ολος αυτος ο πανικος γινεται για τους δημοσιους υπαλληλους , γιατι ουσιαστικα το κρατος εκει ζοριζεται , μ επιασε μια μελαγχολια .
Για τον δικο μου τομεα ( των μηχανικων ) δεν μιλαει κανεις , σκεφτηκα τα δικα μου χαλια και εκει που λυπομουν για τον φουκαρα τον εργαζομενο , καταλαβα οτι στη χειροτερη περιπτωση , ειναι καλυτερα απο μενα , και σημειωνω εδω οτι το επαγγελμα μας θεωρειται ( δεν ειναι ) ελιτιστικο . Ειμαι γραμμενος στο ταμειο του συλλογου μετα το 1993 , πραγμα που σημαινει οτι θα παρω ελαχιστη συνταξη ( 560 ευρω καπου εκει ) αλλα αυτο δεν με πολυνοιαζει , για τον απλουστατο λογο οτι σπανια ιδιωτης βγαινει στην συνταξη , θα πρεπει να δουλευω μια ζωη , ποια ορια ηλικιας και κουραφεξαλα , πληρωνω αδρα στο ταμειο , καθε μελετη που γινεται ενα ποσοστο παει για την ασφαλεια των μηχανικων ( υπερ ΤΣΜΕΔΕ ) , μιλαμε για να καταλαβετε για το πιο ευρωστο και υγειες ταμειο στην Ελλαδα , μονο το ΙΚΑ εχει περισσοτερους πορους (ΙΚΑ = κρατος ) .
Εχουμε τις χειροτερες παροχες ασφαλισης ( σε θεματα υγειας ) , τις χειροτερες συνταξεις , τεραστιες υποχρεωσεις απεναντι στο ταμειο , τα αποθεματικα του οποιου εκμεταλλευεται η εκαστοτε κυβερνηση , διοριζοντας τον διοικητη του ταμειου ( ανηκουστο και ομως πραγματικο ) , τραγικα πραγματα , θα μπορουσα να γραψω σελιδες ολοκληρες για τα μαυρα χαλια , τις κομπινες , το φαγοποτι που γινεται εις βαρος των εργαζομενων μηχανικων , αλλα δεν εχει νοημα , κανεις δεν ασχολειται με μας , ειμαστε η ελιτ , οι φραγκατοι , οι διαπλεκομενοι , τρομαρα μας .
Και ναι οσα χαλια συνταξη και να παρει ο κλητηρας ενος υπουργειου , οσα χρονια και να δουλεψει , παλι θα παρει περισσοτερα χρηματα απο μενα ( σαν συνταξιουχος ) , οποτε δεν ειμαι για να λυπαμαι κανεναν , το αντιθετο .

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2006

Κριμα .

Και κατι τελευταιο , χθες ηταν ημερα της γυναικας , κανεις δεν εκανε ουτε ενα αφιερωμα , τι να πεις , ευτυχως η ΝΕΤ εσωσε την κατασταση , την ιδια ακριβως ωρα ( που επαιζε ο μιστερ Αποκαλυπτω ) ειχε ενα ντοκυμαντερ για την παγκοσμια κινηση των γυναικων κατα της κακοποιησης των γυναικων , εδειξε μερικα αποσπασματα απο θεατρικους μονολογους , Κολπου Μονολογοι , (Vergina Monologues ) , πραγματικα αξιζε τον κοπο να το δει καποιος , αλλα δυστυχως επρεπε να μαθουν απο τι γινεται το σαπουνι .

Μας κουρασες

Φτανει πια , καθε Τεταρτη βραδυ τα ιδια , ολοι ασχολουνται την αλλη μερα με το τι θα πει ο Ευαγγελατος , οχι αλλο enough is enough .
Ναι ξερουμε ολοι οτι πολλα εστιατορια δεν σεβονται τους πελατες τους .
Ναι ξερουμε οτι στα νοσοκομεια γινονται σημεια και τερατα .
Ναι οι εταιριες τροφιμων στοχο εχουν το κερδος .
Ναι υπαρχουν στο δημοσιο τομεα κοπροσκυλα .
Ναι τα σαπουνια γινονται απο λιπη και οτι περισσευει απο τα ζωα , καμμενα λαδια κτλ , αλλωστε ενα απο τα πιο ακριβα σαπουνια ειναι αυτο απο ανθρωπινο λιπος γιατι ειναι δυσεβρετο .
Αυτα τα ξερουμε , τα υποψιαζομαστε και στο φιναλε τα απωθουμε στο βαθος του μυαλου μας , γιατι γουσταρουμε να παμε να φαμε εξω , να πιουμε , θελουμε να νοιωθουμε ασφαλεις στα νοσοκομεια , θελουμε να πλενουμε το προσωπο με σαπουνι ( υγρο ή οχι ) και να κοιμομαστε σε στρωμα κι οχι στο πατωμα .
Γιατι μια τετοια εκπομπη που τα βρισκει ολα μαυρα , επιλεκτικα , θελει και τα βλεπει μαυρα , εχει τοση τρομερη δυναμη ?
Γιατι θελουμε ντε και καλα να βρισκουμε παντου το κακο ?
Υπαρχει αλλα οχι να τα ισοπεδωνουμε ολα ελεος .
Με κουρασε αυτο το πραγμα , τον ανθρωπο δεν τον παρακολουθω , αλλα την επομενη μερα οπου παω θα κουσω και θα μου πουν αναλυτικα , τι εβγαλε ο Ευαγγελατος .
Οχι αλλο ρε παιδια , ημαρτον .

Τετάρτη, Μαρτίου 08, 2006

Ενα αξεχαστο τριημερο

eparxiakosaloni
Ηταν ισως το καλυτερο τριημερο που περασα ως τωρα , οχι απο πλευρας διασκεδασης , ξεκουρασης ακριβως το αντιθετο εγινε . Δεν εκατσα στιγμη να ξεκουραστω , ετρεχα σαν τον τρελλο , δουλεια , σπιτι , γραφειο , τις ελευθερες ωρες να δω φιλους που ηρθαν απο μακρια για να περασουν 2-3 μερες εδω , ο οργανισμος εφτασε στα ορια του .
Κι ομως ειχα ενα χαμογελο μεχρι τ αυτια , θα γινω πατερας , ολα τ αλλα μπαινουν σε δευτερη μοιρα , απιστευτο κι ομως περιμενουμε ενα μπομπιρα να ρθει , να γινει ο τριτος της οικογενειας .

Πέμπτη, Μαρτίου 02, 2006

Αντριαννα η σεφ .


Εχει δικιο η κοπελα , ποιος θα της πει κουβεντα επειδη δεν ξερει να μαγειρευει ? και ποιος νοιαζεται αλλωστε , τωρα για τις υπολοιπες , η πλειοψηφια καλα θα κανει να μαθει να μαγειρευει αν δεν ξερει .

Πατερας?

Εχουμε καθυστέρηση ..... βρε λες να ?
Μακαρι θα ειναι το πρωτο μας .

Τετάρτη, Μαρτίου 01, 2006

Που τα πουλανε αυτα ?


Ο καιρος εχει αρχισει να γινεται επικινδυνος , η μερα μεγαλωσε , ηλιοφανεια , οχι πολυ υψηλες θερμοκρασιες βεβαια , αλλα οπως και να το κανεις ο μουντος χειμωνας σιγα σιγα μας αφηνει .
Τη φωτογραφια μου την εστειλε μια φιλη , το μονο που ξεχασε να αναφερει , ειναι που μπορω να βρω το συγκεκριμενο μηχανημα , θα πηγαινε τελεια στον τοιχο απεναντι απο το γραφειο μου .