Τρίτη, Μαρτίου 14, 2006

Για γελια και για κλαματα.

Ετυχε χθες να παρακολουθησω μια κουβεντα για το ασφαλιστικο , συνενωση ταμειων , αυξηση οριων ηλικιας , αδικημενες οι γυναικες και κυριως οι μανες , σε μια χωρα που δεν παρεχει τιποτα στις εργαζομενες μητερες , ισα ισα τους δημιουργει προβληματα και απο βοηθεια μηδεν . Ακουγα τον υφυπουργο απασχολησης (Γιακουματος ) για ολα φταιει το ΠΑΣΟΚ , τον Πολυζογοπουλο της ΓΣΕΕ , για ολα φταιει η κυβερνηση , μια βουλευτη του ΚΚΕ φταινε και οι δυο , ο μονος που εκανε μια σοβαρη προταση ηταν ο Παπαγιαννακης του ΣΥΡΙΖΑ , αλλα μαλλον ουτοπικη . Η κουβεντα ειχε ενα ενδιαφερον τοσος κοσμος ανησυχει για την συνταξη του , ποτε θα την παρει , ποση θα ειναι ( βασικο ) , για την ασφαλιση στην υγεια κτλ . Ολος αυτος ο πανικος γινεται για τους δημοσιους υπαλληλους , γιατι ουσιαστικα το κρατος εκει ζοριζεται , μ επιασε μια μελαγχολια .
Για τον δικο μου τομεα ( των μηχανικων ) δεν μιλαει κανεις , σκεφτηκα τα δικα μου χαλια και εκει που λυπομουν για τον φουκαρα τον εργαζομενο , καταλαβα οτι στη χειροτερη περιπτωση , ειναι καλυτερα απο μενα , και σημειωνω εδω οτι το επαγγελμα μας θεωρειται ( δεν ειναι ) ελιτιστικο . Ειμαι γραμμενος στο ταμειο του συλλογου μετα το 1993 , πραγμα που σημαινει οτι θα παρω ελαχιστη συνταξη ( 560 ευρω καπου εκει ) αλλα αυτο δεν με πολυνοιαζει , για τον απλουστατο λογο οτι σπανια ιδιωτης βγαινει στην συνταξη , θα πρεπει να δουλευω μια ζωη , ποια ορια ηλικιας και κουραφεξαλα , πληρωνω αδρα στο ταμειο , καθε μελετη που γινεται ενα ποσοστο παει για την ασφαλεια των μηχανικων ( υπερ ΤΣΜΕΔΕ ) , μιλαμε για να καταλαβετε για το πιο ευρωστο και υγειες ταμειο στην Ελλαδα , μονο το ΙΚΑ εχει περισσοτερους πορους (ΙΚΑ = κρατος ) .
Εχουμε τις χειροτερες παροχες ασφαλισης ( σε θεματα υγειας ) , τις χειροτερες συνταξεις , τεραστιες υποχρεωσεις απεναντι στο ταμειο , τα αποθεματικα του οποιου εκμεταλλευεται η εκαστοτε κυβερνηση , διοριζοντας τον διοικητη του ταμειου ( ανηκουστο και ομως πραγματικο ) , τραγικα πραγματα , θα μπορουσα να γραψω σελιδες ολοκληρες για τα μαυρα χαλια , τις κομπινες , το φαγοποτι που γινεται εις βαρος των εργαζομενων μηχανικων , αλλα δεν εχει νοημα , κανεις δεν ασχολειται με μας , ειμαστε η ελιτ , οι φραγκατοι , οι διαπλεκομενοι , τρομαρα μας .
Και ναι οσα χαλια συνταξη και να παρει ο κλητηρας ενος υπουργειου , οσα χρονια και να δουλεψει , παλι θα παρει περισσοτερα χρηματα απο μενα ( σαν συνταξιουχος ) , οποτε δεν ειμαι για να λυπαμαι κανεναν , το αντιθετο .

1 Comments:

Blogger YO!Reeka's said...

Μα κι εσύ τι κάθεσαι και βλέπεις :)

1:30 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home