Πέμπτη, Μαΐου 04, 2006

Αντρικες κουβεντες

Ενα απο τα πιο δυσκολα πραγματα για εναν αντρα ειναι να εχει μικροτερη αδερφη , και χειροτερευουν οταν αυτη ειναι ανθος , μπουμπουκι , πως να συμπεριφερθεις ? εισαι προστατευτικος , αλλα δεν πρεπει κι αυτη να νοιωθει καταπιεσμενη , δεν ζουμε στο μεσαιωνα , γιατι τα λεω ολα αυτα , ο πολυ καλος φιλος Γ. εχει την τυχη ( συμφωνα με τα δικα μας λεγομενα ) να ειναι ο μεγαλυτερος αδερφος μιας οπτασιας , η νεαρη ενζενι φαινοταν απο μικρη οτι θα γινει αστερακι , πιο ψηλη απο τα αλλα παιδια της ηλικιας της ( τα κοριτσακια ) , την ειδαμε να μεγαλωνει , να γινεται γυναικα , την καμαρωναμε και τι γυναικα εγινε , λυγεροκορμη , δροσερο προσωπο , πολυ ομορφο , μακρυα μαλλια ( το χρωμα παιζει αναλογα τα γουστα της μικρης ) , καμπυλες εκει που πρεπει και οσο πρεπει , ας μην παρασυρομαι ειναι αδερφη φιλου και την ξερω απο μικρη , στα ποδια μου την επαιζα .
Τωρα γιατι ολη αυτη η εισαγωγη , η νεαρη μεγαλωσε και εφυγε οπως ειναι φυσικο να σπουδασει , εχουμε να την δουμε κανα 2 χρονια , ερχεται να δει μονο την οικογενεια , αυτο το πασχα ομως αποφασισε να δουλεψει σε ενα απο τα καφε της μικρης μας πολης , να βγαλει η κοπελα και ενα χαρτζιλικι , να μην καθεται ολη μερα . Αυτη καλα εκανε , ο γελοιος αδερφος της και φιλος μας δεν ειχε πει τιποτα , πες βρε βλημα , η αδερφη μου δουλευει εκει , τα μεσημερια , να ξερουμε , να προσεχουμε , μην γινουμε και ρεζιλι ( εγω ποτε ειμαι σοβαρος , αλλα ποτε δεν ξερεις ) .
Τελος παντων ενα μεσημερι μεσα στις διακοπες του πασχα , βρεθηκαμε ολοι μαζι και ειπαμε να κατσουμε καπου να πιουμε ενα καφε να τα πουμε , ειμασταν 4 αντρες , η καλυτερη συνταγη για καφριλα και ξεκατινιασμα , ο πεζοδρομος ηταν γεματος κοσμο , ειχε ηλιο και η διαθεση ολων ηταν πως να το πω , μεσα στο κλιμα των διακοπων , εδω να αναφερω οτι οι 2 ειμαστε γνωστοι και φιλοι απο τα παλια με τον Γ. , ο τεταρτος της παρεας ενας συναδελφος του , τρελλο κομματι κι αυτος , δεν αφηνει τιποτα ασχολιαστο και μες τη μαλακια , καλο παιδι .
Οταν ηρθε η δυσκολη ωρα να αποφασισουμε που θα κατσουμε , σε πιο μαγαζι , πεταγεται ο συναδελφος του Γ. και λεει παμε στο Ταδε καφε , που εχει και μικροτερο κοσμο ( μτφ. πιτσιρικες-φοιτητριες εως 23 ) να ανοιξει και το ματι μας , εμεις οι υπολοιποι μην θελοντας να χαλασουμε το χατηρι στον εργενη της παρεας συμφωνησαμε ( αλλες σουπιες και μεις ) , βρηκαμε ενα τραπεζακι εξω , στον πεζοδρομο κατω απο την ξυλινη περγολα και απολαμβαναμε την περατζαδα , ειμασταν ενα ειδος κριτικης επιτροπης , λες και γινοταν καλλιστεια , οι αντρες που το διαβαζουν καταλαβαινουν τι εννοω , ξαφνικα ο εργενης συναδελφος τιναζεται απο την καρεκλα και αναφωνει

- Πω πω τι κωλαρα ειναι αυτη για ξεσκισμα ( ζητω προκαταβολικα συγγνωμη απο τις κυριες Ειρηνη , Μορνινγκ Μπλειντ , Αναρχιτεκτων)
Εμεις μην εχοντας καταλαβει πια ακριβως ελεγε ψαχναμε με τα ματια να βρουμε τι στο καλο του εκανε τοση εντυπωση , δεν αργησαμε να καταλαβουμε , ενα θειο πλασμα , με γυρισμενη σε μας πλατη περπαταγε χαριτωμενα , λικνιζοντας την μεση και τους γοφους της , στο χερι κραταγε ενα δισκο ( καπως ατσαλα ειναι αληθεια , αλλα σιγα μην μας ενοιαζε αυτο ) , εγω συγκρατηθηκα δεν εκανα σχολιο , δεν θελω να να δινω αφορμες τωρα που θα γινω και πατερας , με κοπο μπορω να πω και γιατι με προλαβε ο αλλος της παρεας
-Τι ειναι αυτο ρε , πως και δεν το χουμε ξαναδει
Εγω εμεινα απλα αφωνος και ο Γ. ο φουκαρας δεν ειπε τιποτα , μονο μαζευτηκε .
-Λοιπον σιγουρα αυτη τον παιρνει αγρια ( ειπε ο συναδελφος του Γ.)
Εδω μιλησε ο Γ. ψιλονευριασμενος
-Και που το ξερεις εσυ ρε ? ειδατε ομορφη κοπελα και κατευθειαν λιγουρια .
-Εσενα ρε μαλακα τι σε πειραζει , αδερφη σου ειναι ?
-Ναι ρε αδερφη μου ειναι , και γυρνωντας σε μας που την ξεραμε , ο συναδελφος δεν την ηξερε την κοπελα , καλα βρε ζωα αυτος δεν την ξερει , εσεις ? τι να πω ηλιθιοι ειστε δεν γνωρισατε την αδερφη μου ?
Σοκ , εγω κατι ψελισα σιγα ρε δεν ειναι η αδερφη σου , ο αλλος μα δεν της μοιαζει , την ειδαμε μονο απο πισω κατι τετοια , μαυρα φιδια μας εζωσαν , καναμε τετοιο λαθος ?
Ο συναδελφος ακαθεκτος νομιζε οτι κανουμε το γνωστο χαβαλε μας
-Σιγα ρε μην εχεις εσυ τοσο μουναρα αδερφη
Εμεις κοκκαλο , ε δεν φταιγαμε κιολας , που να καταλαβεις την αλλη πια ειναι , βλεποντας μονο την πισω οψη ? αλλωστε εμεις δεν ειχαμε πει χοντραδες μονο τα σαλια μας τρεχαν .
-Δεν ειναι ε ? ετσι λες βλημα και συ ? περιμενε , και τοτε την φωναζει , η νεαρη ομορφη γκαρσονα ηρθε με ενα χαμογελο που σε καθηλωνε και απευθυνομενη στον Γ.
- Βρε γιατι δεν ειπες οτι θα ρχοσουν με τα παιδια ? δεν σας ειδα , δουλευω μεσα χαιρετησε και μας ολο ναζι , ο συναδελφος μαρμαρο και λευκος σαν το πανι , η κοπελα γυρισε στη δουλεια της και μεις μειναμε με σκυμμενα κεφαλια , μια αμηχανια , μια ψιλοντροπη , δεν ειχαμε το κουραγιο ουτε να κοιταξουμε τον Γ. , μα να μην καταλαβουμε , τη σιωπη εσπασε ευτυχως ο αλλος φιλος
-Βρε κοιτα να δεις πως μεγαλωσε το σκασμενο , κοτζαμ κοπελα εγινε , να τη δεις στο δρομο και να της σφυριξεις , εγω ετοιμος να γελασω , κρατιομουν να δω αντιδραση του προσβεβλημενου αδερφου , πιο δρομο , εδω στη δουλεια την ειδαμε και γιναμε καφροι , ευτυχως το πηρε κι αυτος στ αστεια .
-Α ει στο διαολο ζωα που ειναι η αδερφη μου για τα μουτρα σας , γελασαμε ολοι , ευτυχως και συνεχισαμε τον καφε μας , οχι τιποτα αλλο , πολυ θελει να παρεξηγηθεις ?

4 Comments:

Blogger YO!Reeka's said...

αχαχαχαχα τέλειο!!! μ' άρεσε που ο άλλος επέμενε, την έχω πατήσει κι εγώ αναλόγως (βρε μήπως να ανέβω καμία βολτίτσα στα Τρίκαλα; μήπως εκει είναι το πεπρωμένο μου;)

11:13 π.μ.  
Blogger eparxiakosaloni said...

ο καημενος δεν ηξερε μετα που να κρυφει , δεν λες καλα που δεν την πατησαμε και μεις

το πεπρωμενο σου στα Τρικαλα ? αγαπητε μου ξεχνας οτι εδω για να σταθεις πρεπει να χεις κανει τουρνε στα σκυλαδικα της εθνικης οδου ( απο ποια εθνικη οδο νομιζεις βγηκε ο ορος σκυλαδικα της εθνικης ? Λαρισης Τρικαλων )

11:44 π.μ.  
Blogger YO!Reeka's said...

τουρνέ, ε; το Φάρεναιτ πιάνει στο βιογραφικό; α, ξέρω να ψήνω και αρνί, καθαρίζω και αντεράκι (νομίζω ότι στη Θεσσαλία αυτά είναι προαπαιτούμενα)

12:28 μ.μ.  
Blogger eparxiakosaloni said...

αγαπητε μου φυσικα και αυτα που λες ειναι προαπαιτουμενα , γιατι εγω δεν ξερω να κανω τιποτα απ ολα αυτα , οποτε θα φανεις ιδιαιτερα χρησιμος :)

μονο για γοη θα σε φερουμε εδω ? δεν καταλαβα , να βαλεις και λιγο πλατη , μην σε πουν και τεμπελη .

12:40 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home