Τετάρτη, Απριλίου 05, 2006

Σεμνα και ταπεινα ( σιγα μην σκισεις τιποτα )

Με την πολιτικη δεν θελω να ασχολουμαι , το θεωρω περιττο , για τον απλουστατο λογο οτι ο ελληνας δεν θελει να κανει διαλογο , θελει να σε πεισει ντε και καλα οτι αυτος εχει δικιο και συ αδικο , ετσι και γω επειδη δεν αλλαζω ευκολα γνωμη , γινομαι εριστικος , επιθετικος και γενικα βγαινει ο αλλος μου εαυτος .
Τους ανθρωπους τους εχω χωρισει σε διαφορες κατηγοριες , ασχετες με τα κομματικα τους πιστευω ,
-Αυτοι που αδιαφορουν γενικοτερα
-Αυτοι που αδιαφορουν , αλλα ψηφιζουν καθε 4 χρονια ( σιγα μην ειναι 4 αντε 3,5 το πολυ )
-Αυτοι που αρνουνται τα παντα και για ολα φταιει ο δικομματισμος
-Αυτοι που ειναι διαβασμενοι και μπορουν να σου κατεβασουν ολες τις θεσεις του κομματος για πλακα , την ιστορια του , γεγονοτα , ημερομηνιες κτλ . , προσπαθουν να σε πεισουν με επιχειρηματα αλλα μαλλον χαμενος χρονος , κανουν ατελειωτες συζητησεις και στο φιναλε δεν εχουν οφεληθει ποτε απο το καθε κομμα που στηριζουν ( με την ψηφο τους ) κανουν αυτο που γουσταρουν και πιστευουν , δικαιωμα τους .
-Αυτοι που ασχολουνταν αλλα βαρεθηκαν
και τελος το χειροτερο μου , τα ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ , καθε ειδους , καθε χρωματος .
Ναι αυτοι ειναι οι χειροτεροι , σερνονται στα κομματικα γραφεια , γλυφουν τον καθε πολιτευτη , προσκυνανε το βουλευτη και ολα αυτα γιατι θελουν ανταλλαγμα , μια θεση στο δημοσιο , μια συμβαση , να βολεψω το παιδι μου , κατι τελος παντων , το τρεξιμο που κανουν το θεωρουν επενδυση γισ το μελλον , αυτους τους ανθρωπους δεν μπορω . Μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι , δεν εχω προβλημα να ακουσω το καθε τρελλο που θα μου πει ο οποιοσδηποτε , οτι δεν εχουμε ακριβεια , οτι η εφορια δεν με πηδαει , απλα μου κανει ερωτα χωρις προκαταρκτικα , οτι μπορεις να γινεις απο δασκαλα διδακτωρ ιατρικης , οτι εισαι παιδι του λαου κι ας εχεις μεγαλωσει στη χλιδη , εχεις παει στο κολεγιο αθηνων και σπουδασες στη Βοστονη , οτι για ολα φταει το ΠΑΣΟΚ , ακομα και αν δεν μπορεις να αποδωσεις ερωτικα ( δεν σου σηκωνεται βρε αδερφε ) φταει η 20 χρονη διακυβερνηση του ΠΑΣΟΚ , θα τα δεχτω ολα και θα γελασω γιατι η πολιτικη δεν ειναι για σοβαρους ανθρωπους .
Αυτο που δεν ανεχομαι ομως και με τρελλαινει ειναι να βλεπω ενα τσουρμο πιτσιρικια , σ ενα αμφιθεατρο , να βριζουν εναν ανθρωπο ( ναι εγω το ακουσα το γαμιεται-γαμησε κτλ μονο ο Βουλγαρακης κουφαθηκε ) εν χορο και σε εκσταση ο Υπουργος Πολιτισμου ( χαχαχαχα μου θελει και πολιτισμο ) να βαραει ταμπουρλο , που ζουμε ρε , τι εγινε , παλι θα γυρισουμε στα παλια ? πατρις - θρησκεια - οικογενεια ? στους τσαμπουκαδες γιατι εμεις ετσι μαθαμε και δεν αλλαζουμε ? οχι ειπαμε δεν ασχολουμαι , αλλα οχι και να μας καβαλισει το καθε τσοχλανι , που το μονο που εχει να δειξει στη ζωη του ειναι η κομματικη ταυτοτητα και πιστευει οτι οσο πιο τσαμπουκας γινει , τοσο πιο ευκολα θα αναρριχηθει στην κομματικη ιεραρχια και θα του πουν και μπραβο , οι εκλογες τους μαραν , δεν κοιτανε τα χαλια τους .
Αλλα δεν φταινε μονο αυτοι , στο κατω κατω λες παιδια ειναι θα μεγαλωσουν , ελα ομως που τα συγκεκριμενα παιδια τα ποτιζουν με μισος , 20 χρονια βολευαν τους αλλους τωρα η σειρα σας , ειμαστε εξουσια θα τους πηδηξουμε ολους , ειναι η νοοτροπια που με ενοχλει , πηγαινε ρε σκατο δουλεψε βγαλε μια δραχμη και μετα ελα να μας πεις για κομματα και παπαρια μαντολες , οσο τρως τα λεφτα του μπαμπα ( οπως εκανα και γω ) κανε το χαβαλε σου , πες τη γνωμη σου , αλλαξε τον κοσμο ( ειδικα στο πολυτεχνειο εχουν γινει καμια εκατοστη κοινωνικες επαναστασεις ) , αλλα να πιστευεις και σε κατι , οχι στο βολεμα και την καλοπεραση , οχι θα πατησω στο πτωμα του αλλου και θα του την φερω γιατι μπορω , αλλα τι περιμενεις , εδω εχουμε Πρωθυπουργο που δεν εχει δουλεψει ποτε στη ζωη του και ο υποψηφιος στην Αξιωματικη αντιπολιτευση μια απο τα ιδια .
ΥΓ Το ιδιο ασχημα νευριασα , οταν ακουσα τους φανατικους Πασοκους ( ναι βγηκαν κι αυτοι απο το καβουκι τους , μυρισε εξουσια , η ελπιδα πεθαινει τελευταια ) να λενε "κατω η χουντα του Καραμανλη " , οχι και χουντα ρε παιδια 43% , δημοκρατια εχουμε , αλλα εχε χαρη που δεν μου κανει καρδια να τα χωσω σ αυτους , τι να κανω ειπαμε το παρελθον δεν σβηνεται ευκολα .

3 Comments:

Blogger sevium79 said...

kala ta xwneis file mou....emena ayto pou me ekneyrize me ta kommatoskyla sth sxolh itan to ntemek cool stylaki tous sthn exetaastiki pou ekraze apo makria oti tha exoun ta themata to proigoumeno brady...xwria ta didaktorika pou perimenan...pws na mhn perimeneis meta apo tous tsampa mages pasokous i dapites na mhn bgainoun kai na fonazoun malakies mprosta sta afentika tous...

2:55 μ.μ.  
Blogger eparxiakosaloni said...

@ γιατρε σπανια ασχολουμαι πλεον με την πολιτικη , παλιοτερα σαν αγριο , επαναστατημενο νιατο και γω εκανα οτι και ολοι οι αλλοι , πουλουσα ιδεολογια με τις πλατες του μπαμπα , τελος παντων , και μενα με εκνευριζε φοβερα το στυλακι , ερχομαι μια φορα το χρονο στη σχολη - με ξερει ο καθηγητης - θα περασω το μαθημα - με περιμενει δουλεια στο δημοσιο κοροιδα , αλλα μεγαλωσα και τους εχω πλεον ολους γραμμενους .

9:19 μ.μ.  
Blogger eparxiakosaloni said...

@ Ειρηνη δεν θα λεγα την σιχαινομαι την δημοκρατια τους , μ αφηνει παγερα αδιαφορο , ξεπερασα το σταδιο της αηδιας , εχω καποιες αναλαμπες καμια φορα , τα χωνω σε καποιους που πρεπει ( αριστερους - δεξιους περισσοτερο στους δευτερους ) γιατι νομιζουν οτι γεννηθηκα χτες , αλλα ειναι φοβερο συναισθημα να μην εχεις αναγκη κανεναν απο δαυτους και να τους τα λες καταμουτρα .

9:22 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home